Freeze Dried adından da anlaşılacağı gibi dondurarak kurutma yöntemidir. Önce dondurma, sonra kurutma işlemi uygulanır. Dünya da en gelişmiş kurutma yöntemi olan dondurarak kurutma yönteminde dondurma işlemi yapılan gıda ürünü vakum altında süblimleştirilir. Böylece gıda içerisinde bulunan nem içeriği süblimasyon yoluyla ara sıvı durumuna girmeden doğrudan bir katıdan gaz halini alır. Bu işlemde dondurularak kurutulmuş gıdalar minimum boyutta hücre yırtılmasıyla orijinal boyutunu ve şeklini korur. Gıdanın içerisinde ki nem oranı maksimum %2-4 olacak şekilde kaldığı için gıdanın oda sıcaklığında bozulması önlenmiş olur. Çünkü hiçbir canlı organizmanın ortamda %30’un altında ki nem içerisinde yaşaması mümkün değildir. Dondurularak kurutulmuş ürünlerin besinleri, renkleri, lezzetleri ve dokuları genellikle orijinal üründen ayırt edilemez. Taze gıdadaki besin değerlerinin %98’inden fazlası dondurarak kurutulmuş gıdalarda da bulunur. Kıtır kıtır bir kavama sahip oldukları için atıştırmalık ve ara öğün olarak kullanabilirsiniz.